FAQ

FAQ

De bestelling:

Ja, u kunt een korte boodschap toevoegen in het opmerkingenveld en wij voegen deze bij uw artikel.

U kunt de verpakking van uw artikel niet zelf kiezen. De producten worden verzonden in de verpakking zoals wij ze in de winkel presenteren op de datum van uw bestelling.

Indien u de bestelling na de plaatsing wenst te wijzigen, gelieve dan zo snel mogelijk contact op te nemen met de winkel in Edingen (0032 2 395 38 74) om de mogelijkheden te bespreken. Als u te lang wacht en uw bestelling al verzonden is, is het niet meer mogelijk deze te wijzigen.
Indien u uw bestelling na de plaatsing wenst te annuleren, gelieve dan zo snel mogelijk contact op te nemen met de winkel in Edingen (0032 2 395 38 74) om de mogelijkheden te bespreken. Als u te lang wacht en uw bestelling al verzonden is, is het niet meer mogelijk deze te annuleren.
Verzendingen vinden plaats van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren, maximaal 48 uur na de bestelbevestiging.
Wij werken samen met Bpost voor zowel België als Europa.

De verzendkosten voor België, Nederland en Luxemburg bedragen € 7 per pakket. Voor deze landen betaalt u geen verzendkosten bij een aankoop vanaf € 59.

De verzendkosten voor Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bedragen € 13.

De verzendkosten voor de rest van Europa bedragen € 20.
Uw bestelling wordt binnen de 2 tot 5 werkdagen geleverd. Deze termijn geldt voor België.
Als de bestemmeling niet thuis is, ontvangt hij in de brievenbus een briefje van Bpost met de uitnodiging om het pakket bij Bpost af te halen.
Alle bestellingen via de online shop worden verpakt in stevige kartonnen dozen, waarin de producten worden beschermd met noppenfolie.
Controleer bij ontvangst van het pakket of de producten in goede staat zijn. Als er een probleem is, neem dan contact op met de winkel in Edingen (0032 2 395 38 74), zodat we een oplossing kunnen zoeken.
Nee, wij sturen geen facturen mee met onze pakjes omdat het meestal om geschenken gaat en wij geen vergissingen willen maken. Op verzoek kunnen wij u een factuur sturen per e-mail. U kunt uw facturatiegegevens sturen naar info@maisonleger.be
Helaas is er geen mogelijkheid om online te betalen en uw bestelling in de winkel af te halen.
Ja! Wij kunnen chocolade versturen in de zomer en naar bestemmingen met hoge temperaturen. Wij hebben de juiste verpakkingsmaterialen om de chocolade koel te houden. In geval van extreme hitte zullen wij wachten tot de temperatuur daalt alvorens uw pakket te verzenden.
Ja, wij bieden een brede waaier van geschenken aan die gericht zijn op verschillende bedrijven en organisaties. De keuze kan variëren van een klein seizoensgericht chocoladegeschenk tot een chocoladegeschenk dat het hele jaar door kan worden gegeven. Stuur een e-mail naar info@maisonleger.be om een persoonlijke offerte te ontvangen.

Het product:

Onze pralines worden het beste bewaard op een droge plaats bij een temperatuur tussen 15 en 18°C.
We raden u ook aan om pralines en chocolade in het algemeen niet te bewaren in de buurt van voedingswaren of andere stoffen met een sterke geur, aangezien chocolade zeer gemakkelijk geuren absorbeert.

De verbruiksperiode is aangegeven in de beschrijving van elk product. Dit is een gegarandeerde minimumtermijn, en het is mogelijk dat de werkelijke termijn (vermeld op de producten) langer is dan die aangegeven op de site.

Ja. Onze pralines bevatten geen dierlijke vetten en zijn dus vegetarisch.
Neen. De vulling van onze pralines kan melk, boter en/of room bevatten en is dus niet veganistisch.

Wij verkopen geen likeurpralines.

Voor de ganache van 3 pralines (ganaches met Armagnac, Cointreau en Grand Marnier) wordt echter wel alcohol gebruikt. Het gaat dus om een lichte alcoholsmaak en niet om likeur. Indien u deze licht alcoholische pralines toch niet in uw ballotin wenst, kunt u dit vermelden in het opmerkingenveld. Wij steken deze pralines dan niet in uw ballotin.

Sinds 3 augustus 2003 mogen chocoladefabrikanten op grond van een Europese richtlijn plantaardige vetten (in plaats van cacaoboter) gebruiken in hun chocolade. Bij Maison Léger blijven we trouw aan 100% cacaoboter.

Wat specifiek palmolie betreft - een controversieel ingrediënt - melden we dat Maison Léger dit niet gebruikt in de pralines. In bepaalde subingrediënten zijn echter sporen van palmolie aanwezig. Wij werken samen met onze leveranciers om de laatste sporen hiervan te elimineren.
Neen, wij gebruiken geen GGO's en wij vragen aan onze leveranciers om ons certificaten te verstrekken waarin de afwezigheid van GGO's wordt bevestigd.
Er zit heel weinig cholesterol in pure chocolade, gemaakt van 100% cacaoboter. In melkchocolade varieert het cholesterolgehalte van 15 tot 18 mg per 100 g, wat nagenoeg onbeduidend is. Vullingen op basis van boter en verse room kunnen echter wel een invloed hebben op uw cholesterol.

De chocolaterie:

Omdat Maison Léger een kleine artisanale chocolaterie is, hebben wij slechts 2 winkels in België, namelijk in Edingen  en in Doornik.

Edingen:
Rue Montgomery 19 – 7850 Edingen
Open van dinsdag tot zaterdag van 9.30 tot 18.30 uur en op zondag van 10 tot 12.15 uur.
» De kaart van Edingen raadplegen

Doornik:
Place de Lille 10 – 7500 Doornik
Open van dinsdag tot zaterdag van 9.30 tot 18.30 uur en op zondag van 10 tot 12.15 uur.
» De kaart van Doornik raadplegen

Om hygiëne- en veiligheidsredenen staan wij geen bezoeken aan onze werkplaatsen toe.

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen bij Maison Léger!

Abonneer u op onze newsletter en ontvang info
over onze nieuwigheden, promoties enz.